Az épületgépészeti tartályok, tárolók háztartási és ipari használati, fűtési és technológiai melegvíz tárolásra lettek kifejlesztve. Az igen széles választéknak köszönhetően, szinte minden igényhez választható megfelelő tartály. A tartályok egyidejűleg több vízvételi hely ellátására is alkalmasak. A tárolók típustól és mérettől függően falra, vagy a padlóra telepíthetők, jellemzően álló kivitelben, egyes speciális típusok fekvő változatban is készülnek.

A tartályok felfűthetők bármilyen kazánnal, napkollektorral, vagy akár hőszivattyúval is. A legtöbb tárolóba elektromos pótfűtés is beszerelhető.

A puffertartályok zárt, melegvizes központi fűtési rendszerek hőtárolójaként szolgálnak. Kialakításuktól függően hőtárolóként rácsatlakoztathatók gáz és olajtüzelésű fűtőkészülékek, vegyestüzelésű kazánok, pellet kazánok, faelgázosító kazánok, szolár napkollektoros rendszerek, valamint hőszivattyúk. Összekapcsolhatók használati melegvizes indirekt tárolókkal (bojlerekkel), de egyes típusok közvetlenül is tudnak használati meleg vizet szolgáltatni. Álló, vagy fekvő kivitelben, hőcserélő nélküli, egy hőcserélős, két hőcserélős, kombi és átfolyós kivitelben kerülnek forgalomba.

Az indirekt tárolók, bojlerek és puffertartályok a fűtési és a használati melegvíz előállító rendszerek nélkülözhetetlen központi elemei, ezért a megfelelően tartós, jó minőségű tartályok kiválasztása fontos szempont. Cégünk kizárólag kiváló minőségű, hosszú élettartamú és kedvező ár-érték arányú tartályokat forgalmaz.

A HEIZER és ATTACK tartályok széles választéka és minősége garancia arra, hogy az igényeinek legmegfelelőbb terméket válassza.

Fali indirekt tároló elektromos fűtőbetéttel – elektromos bojler hőcserélővel

Közvetett fűtésű tároló használati melegvíz előállítására. A hőcserélőt fűtőkészülékre, fűtött puffertartályra, napkollektoros rendszerre lehet hidraulikusan csatlakoztatni. Fűtésszezonban az elektromos fűtőbetét csak kiegészítő funkciót lát el, így jelentős energia megtakarítás érhető el. A tartály belső védelmét kerámia zománc bevonat biztosítja. A szigetelés rugalmas poliuretán hab porfestett lemezborítással. A katód védelemről a tárolóban található magnézium védőanód gondoskodik. A hőcserélő fixen behegesztett simacsöves csőkígyó, mely a tárolóval együtt kerül zománcozásra. A tároló maximális megengedett üzemi nyomása 6 bar, a hőcserélő maximum 12 bar nyomással használható. Maximális üzemi hőmérséklete 95 °C. Termékgarancia 5 év, melynek feltétele a szükség szerinti magnézium anódcsere és a tároló tisztítása.

Használati melegvíz tároló hőcserélő nélkül

Használati melegvíz tárolására alkalmas kerámia zománc belső bevonatú tárolók, hőcserélő nélkül. A tartályok ideálisak gázüzemű melegvíz tárolókkal, külső hőcserélővel történő üzemeltetésre, ezáltal a készenléti melegvíz mennyiség megnövelésével a fogyasztási csúcsok biztosan fedezhetőek. A tárolón tisztítókarima található, melyen elvégezhető az időszakos karbantartás. A tartály belső védelmét kerámia zománc bevonat biztosítja. A szigetelés rugalmas poliuretán hab PVC borítással. A katód védelemről a tárolóban található magnézium védőanód gondoskodik. A tároló maximális megengedett üzemi nyomása 6 bar, a hőcserélő maximum 12 bar nyomással használható. Maximális üzemi hőmérséklete 95 °C. Termékgarancia 5 év, melynek feltétele a szükség szerinti magnézium anódcsere és a tároló tisztítása.

Egy hőcserélős indirekt HMV tároló

A legnépszerűbb tároló tipus, puffertartályok után a szilárd tüzelésű kazánok leggyakrabban választott kiegészítője. Közvetett fűtésű tároló használati melegvíz előállítására, a hőcserélőt kazánra, fűtött puffertárolóra, napkollektoros rendszerre lehet hidraulikusan csatlakoztatni. A tárolón tisztítókarima található, melyen elvégezhető az időszakos karbantartás. A tartály belső védelmét kerámia zománc bevonat biztosítja. A szigetelés rugalmas poliuretán hab PVC (SKAY) borítással. A katód védelemről a tárolóban található magnézium védőanód gondoskodik. A BSF széria belső hőcserélője fixen behegesztett simacsöves csőkígyó, mely a tárolóval együtt kerül zománcozásra. A tároló maximális megengedett üzemi nyomása 6 bar, a hőcserélő maximum 12 bar nyomással használható. Maximális üzemi hőmérséklete 95 °C. Termékgarancia 5 év, melynek feltétele a szükség szerinti magnézium anódcsere és a tároló tisztítása.

Két hőcserélős indirekt tároló – szolár

Közvetett fűtésű tároló használati melegvíz előállítására, a felső hőcserélőt a kazánra, vagy puffertárolóra, alsó hőcserélőt napkollektoros rendszerre lehet hidraulikusan csatlakoztatni. A tárolón tisztítókarima található, melyen elvégezhető az időszakos karbantartás. A tartály belső védelmét kerámia zománc bevonat biztosítja. A szigetelés rugalmas poliuretán hab PVC borítással. A katód védelemről a tárolóban található magnézium védőanód gondoskodik. Az A tartály belső hőcserélői fixen behegesztett simacsöves csőkígyók, melyek a tárolóval együtt kerülnek zománcozásra. A tároló maximális megengedett üzemi nyomása 6 bar, a hőcserélő maximum 12 bar nyomással használható. Maximális üzemi hőmérséklete 95 °C. Termékgarancia 5 év, melynek feltétele a szükség szerinti magnézium anódcsere és a tároló tisztítása.

Puffertartály

A puffertartályok zárt, melegvizes központi fűtési rendszerek hőtárolójaként szolgálnak. Kialakításuktól függően összeköthetők gáz- és olajtüzelésű fűtőkészülékkel, vegyestüzelésű, faelgázosító,és biomassza kazánokkal, szolár napkollektoros rendszerekkel, valamint hőszivattyúkkal. Összekapcsolhatók HMV indirekt tárolókkal, de egyes típusai közvetlenül is tudnak használati meleg vizet szolgáltatni.

Jellemzően álló kivitelben, 100-5000 literes űrtartalommal hőcserélő nélküli, egy, vagy több hőcserélős, kombi és “frissvizes” kivitelben kerülnek forgalomba.

A puffertartály belső felületének nincs korrózióvédelme, így csak zárt rendszerben, fűtővízzel tölthető fel. Nyitott fűtésrendszereknél külső hőcserélő alkalmazása szükséges. Egyes típusok szigetelés nélkül is rendelhetők, de a legtöbb puffertartály szigeteléssel kerül forgalomba. A tárolók szigetelése általában 100 mm vastag poliuretán hab, külső felületük tisztítható borítás. A külső borítás és a szigetelés 500 liter űrtartalom felett leszerelhető, így ezeket levéve könnyen beállítható a puffertartály az üzemelési helyére.

A fűtési melegvíz tárolására kifejlesztett puffertartályok alkalmazása különösen nélkülözhetetlen olyan berendezések mellett, melyek nem egyenletes mennyiségben állítják elő a hőenergiát, mint például a napkollektor, vegyestüzelésű kazán, vagy a hőszivattyú.

A fűtési puffertartály többek között azt a célt szolgálja, hogy a különböző fűtési igényeket kiegyenlítse, nagyságrendekkel növelve ezzel az energiatermelés hatásfokát.

Puffertartály alkalmazása javasolt az alábbi esetekben:
– vegyestüzelésű és faelgázosító kazánokhoz. A kazánok hőjének hasznosítása, tárolása, hirtelen felfűtési csúcsok kisimítása, igény szerinti hőmennyiség bevitel a hőleadókhoz.
– hőszivattyús rendszerekhez. A puffertartály lehetővé teszi a gazdaságos üzemelést, a pillanatnyi hőszükséglettől függetlenedik az üzemelés.
– szolár napkollektoros rendszereknél. A napkollektorokkal begyűjtött hőmennyiség tárolható, és lehetővé teszi a fűtésrendszerben történő utólagos hasznosítást.
– gázmotorok, vagy egyéb berendezéseknél. A hulladékhő tárolása, hasznosítása.

A puffertartályok szerkezeti kialakításuknak, és a leszerelhető szigetelésüknek köszönhetően könnyen szállíthatók és építhetőek be a fűtési rendszerekbe. A későbbiekben pedig tartós, gazdaságos működést tesznek lehetővé.
A szigetelt puffertartály a megtermelt hőenergiát forróvíz formájában akár több napig is elraktározhatja. Ennek köszönhetően kiegyensúlyozott és szünetmentes lesz az épület fűtési melegvíz ellátása.

Szolár kombitartály belső HMV tartállyal, egy, vagy két hőcserélővel

A kombitartály – tároló a tárolóban – napkollektoros használati melegvíz előállításra és fűtésrásegítésre, de párhuzamosan több hőforrásról (gázkazán, szilárd tüzelésű kazán, stb.) is üzemeltethető. A tároló a fűtési rendszer központi elemeként, vagy periférián (magas hatásfokú napkollektoros hasznosítás) telepítendő.

Egy hőcserélős változat: a puffer (külső tároló) alsó hőcserélője megfelelően méretezett napkollektoros rendszerrel történő üzemeltetésre tervezett, a belső melegvíz tároló indirekt módon kerül felfűtésre.

Két hőcserélős változat: a puffer (külső tároló) alsó hőcserélője megfelelően méretezett napkollektoros rendszerrel, míg a felső hőcserélő más hőforrással (pl. hőszivattyú) történő üzemeltetésre tervezett. A belső melegvíz tároló indirekt módon kerül felfűtésre.
A puffertároló felső hőcserélőjének előnyei:
– nyitott fűtési rendszer ráköthető a tárolóra, külső hőcserélő nélkül
– hőszivattyús hasznosításban gyakori felhasználási lehetőséget biztosít
– váltószelepes, rétegvíz töltő funkcióval rendelkező napkollektoros rendszerekhez is felhasználható. A hőcserélő felületét, teljesítmény értékét célszerű egyeztetni a fűtőkészülék adataival.

A melegvíz tartály belső védelmét kerámia zománc bevonat biztosítja. A tároló hőszigetelését rugalmas poliuretán puhahab szigetelés biztosítja, PVC borítással. A katód védelemről a belső melegvíz tárolóban található magnézium védőanód gondoskodik. A puffertároló maximális megengedett üzemi nyomása 3 bar, a belső tároló esetén 6 bar, hőcserélő maximum 12 bar nyomással használható. Maximális üzemi hőmérséklete 95 °C.

Átfolyós rendszerű, “frissvizes” kombitartály

A termékcsalád INOX belső használati melegvizes hőcserélővel szerelt kombi szolár tartályból áll. A külső puffertartály általában a fűtési rendszerre van rákötve, a belső rozsdamentes acél csőkígyó – hőcserélő – használati melegvíz előállítására alkalmas. A használati melegvíz előállítás az alap tartályban lévő forró fűtővíz által körülvett hőcserélőben, indirekt módon történik.

A tároló alkalmas a napkollektorokból és/vagy gázkazánból, szilárd tüzelésű kazánból származó hőmennyiség hasznosítására és tárolására. A jó minőségű szénacél tartály fixen behegesztett spirál csőkígyóval (simacsöves hőcserélő) szerelt, melyre köthető a napkollektoros rendszer. Puha 100 mm vastag poliuretán hab szigetelés biztosítja a minimális hőveszteséget, mely könnyen levehető pvc borítással burkolva kerül a tartályra. A tartályra vonatkozó maximális üzemi nyomás 3 bar, 10 bar a szolár spirál hőcserélőre, 6 bar a belső nagy felületű INOX hőcserélőre.

A tartály a fűtési rendszer központi elemeként, vagy csak a napkollektor fűtésrásegítésének (periferiális installálás) megvalósítására is telepíthető. A tartály telepítésének előnye a két tartályos megoldással szemben a kis helyigény, a könnyebb telepítési lehetőség.

Az INOX hőcserélő kiemelt előnye, hogy nem tárolt, hanem friss használati melegvizet képes biztosítani, mely így mentes a Legionella pneumophyla baktériumtól.

A felsorolt tartályokon kívül speciális felhasználású, gázüzemű, elektromos, inox és ipari tartályok is vásárolhatók a SUNREGIUS webáruházban széles választékban.

Ajánlat kérés, kapcsolat: email

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.